Κτίρια Υψηλής Ενεργειακής Απόδοσης: Προοπτικές και Προκλήσεις

  • Αρχική
  • Άρθρα
  • Κτίρια Υψηλής Ενεργειακής Απόδοσης: Προοπτικές και Προκλήσεις

Κτίρια Υψηλής Ενεργειακής Απόδοσης: Προοπτικές και Προκλήσεις

10 Απριλίου, 2013

Ομιλητές: κ. Α. Παπαδόπουλος – ΑΠΘ, κ. Χ. Μαξούλης – ΕΤΕΚ, κ. Ν. Χατζηνικολάου – Υπηρεσία Ενέργειας
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ο Μηχανικός στην Κοινωνία
Ημερομηνία: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 Ώρα: 16:30
Τόπος: Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτήριο 7, Αίθουσα 010, Πανεπιστημιούπολη

Έχει περάσει μια πενταετία από την υποχρέωση θερμομόνωσης των κτιρίων και μια τριετία από την εφαρμογή της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση στην Κύπρο. Είναι μάλιστα σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρηση του νομικού πλαισίου, όπως προβλέπει η νέα Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (2010/31/ΕΚ). Είμαστε λοιπόν σε ένα κατάλληλο σημείο για να πραγματοποιηθεί μια επισκόπηση του πώς επηρέασαν όλες αυτές οι εξελίξεις τον τομέα των κτιρίων τα τελευταία χρόνια, αλλά και πώς αναμένεται να επιδράσουν στο άμεσο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση θα συζητηθεί η επίδραση των κανονισμών στην επιστημονική έρευνα, στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση των μηχανικών, στο σχεδιασμό και την παραγωγή νέων προϊόντων αλλά και στην ποιότητα των εκπονούμενων μελετών και των υλοποιούμενων κατασκευών.
Η εκδήλωση εμπίπτει και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ερευνητικού έργου «Απόδοση» Αναβάθμιση/Πάγιο/0308/33.

Πρόσφατα Άρθρα

Προκήρυξη δύο (2) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων Διδασκαλίας (ΕΕΔ) στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός»

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση δυο (2) θέσεων Ειδικού Επιστήμονα Διδασκαλίας (ΕΕΔ), Οι …

Διαβάστε Περισσότερα →

Προκήρυξη μίας (1) θέσης Ειδικού Επιστήμονα Διδασκαλίας (ΕΕΔ) στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός»

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Επιστήμονα Διδασκαλίας (ΕΕΔ). Η …

Διαβάστε Περισσότερα →
Κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Scroll to Top