Ειδικοί Επιστήμονες

Ειδικοί Επιστήμονες

Ο Ανδρέας Τζιρκαλλλής είναι κάτοχος πτυχίου (BEng) Μηχανολογικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου (2003) και κάτοχος διδακτορικού (PhD) στη Μηχανολογική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (2013). Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού ACE R&D – GT Engineers, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της Μηχανολογικής Μηχανικής. καθώς και Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας και Έρευνας στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου Κύπρου. Έχει υπηρετήσει ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick – Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (2019-2021) και Ειδικός Επιστήμονας Διδασκαλίας και Έρευνας στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευής του Πανεπιστήμιο Κύπρου (2016 – 2019).
Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), εγκεκριμένος εμπειρογνώμονας Μηχανολογικής Μηχανικής του ΕΤΕΚ, καθώς και εγκεκριμένος από την Αρχή Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (AνΑΔ) ως Εξωτερικός Εξεταστής Μηχανολογικής Μηχανικής στον κλάδο της οικοδομικής βιομηχανίας. Είναι σύμβουλος σε μια σειρά από δημόσιους/κρατικούς, ημι-κρατικούς, δημοτικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς. Η διδακτική και ερευνητική του δραστηριότητα είναι στους τομείς της Επεξεργασίας Σήματος, της Ανάλυσης Εικόνας, των συστημάτων Ψύξης, Θέρμανσης, Εξαερισμού και Κλιματισμού (HVAC) καθώς και της Μηχατρονικής.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νέστορας Αντωνίου είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Φινλανδίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μεταδιδακτορικού προγράμματος YUFE4postdocs, που συγχρηματοδοτείται από τις δράσεις Marie Skłodowska-Curie του Horizon Europe (MSCA fellow). Έχει αποκτήσει το διδακτορικό του μέσω διατμηματικού προγράμματος μεταξύ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν, εστιάζοντας στην «Αριθμητική και πειραματική διερεύνηση του αστικού μικροκλίματος σε μία ετερογενή αστική περιοχή». Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και εργαστήρια με προφορικές παρουσιάσεις και επιστημονικά άρθρα στους τομείς της δομικής φυσικής, της αεροδυναμικής και της θερμικής άνεσης, και είναι πρώτος συγγραφέας τριών επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά ISI. Κατέχει δίπλωμα στη Σχολή Αρχιτεκτονικής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μοντελοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης και Περιβαλλοντικής Απόδοσης Κτιρίων από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Μάριος Γεωργίου είναι ερευνητής με εξειδίκευση στις Περιβαλλοντικές και Ατμοσφαιρικές Επιστήμες. Έχει αποκτήσει το διδακτορικό του στις Περιβαλλοντικές και Ατμοσφαιρικές Επιστήμες από το Ινστιτούτο Κύπρου, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Περιβαλλοντική Φυσική καθώς και πτυχίο Φυσικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, ο Δρ. Γεωργίου εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κύπρου (2016-2017), εστιάζοντας στην ανάπτυξη τεχνολογιών για την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ηλιακή ενέργεια, καθώς και στην ανάπτυξη διεργασιών αφαλάτωσης και επεξεργασίας της άλμης. Το 2018 ανέλαβε τον συντονισμό της λειτουργίας των ερευνητικών εγκαταστάσεων PROTEAS, της πρώτης πιλοτικής μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας από ηλιοθερμική ενέργεια, σε συνδυασμό με την παραγωγή αφαλατωμένου νερού.Στην επαγγελματική του πορεία, ο Δρ. Γεωργίου είναι από το 2023 ο Επικεφαλής των ερευνητικών εγκαταστάσεων PROTEAS στο Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει συμβάλει σημαντικά σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, με τον ρόλο του Επικεφαλής Ερευνητή για το Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις και επιστημονικά άρθρα στους τομείς της ηλιοθερμικής ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας και της αφαλάτωσης.

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δρ. Ευφροσύνη Χαραλάμπους είναι κάτοχος διπλώματος αρχιτέκτονα μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταπτυχιακού τίτλου στην προηγμένη αρχιτεκτονική (self-sufficient habitat) από το Institute of Advanced Architectural of Catalonia και διδακτορικού διπλώματος στον Αρχιτεκτονικό Χώρο, τη Χωρική Γνώση και τη Συμπεριφορική Νευροεπιστήμη, από το Bartlett School of Architecture, University College London (UCL). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη μελέτη της χωρικής εμπειρίας του αρχιτεκτονικού/αστικού περιβάλλοντος, της ενσώματης νοησης και της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς (π.χ. επαναπροσανατολισμός) χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως EEG (ηλεκτροεγκεφαλογραφία) και εικονική πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η μελέτη των αστικών συναισθημάτων και οι αστικές πολιτικές ευημερίας (βιώσιμες πόλεις/ κοινωνική βιωσιμότητα), καθώς και οι θεωρίες δυναμικών συστημάτων και πως μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τη σχέση εγκέφαλος-σώμα-περιβάλλον.Έχει εργαστεί ως διδάσκουσα και ερευνήτρια σε διάφορα τμήματα του UCL, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Αρχιτεκτονικής Bartlett, του Κέντρου Προηγμένης Χωρικής Ανάλυσης (CASA) και του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Ευημερία (IGP). Έχει λάβει αναγνώριση ως Associate Fellow της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης (UK) για τη διδακτική της πρακτική καθώς και το UCL Education Award (2018). Είναι εγγεγραμμένη αρχιτέκτονας στο ΕΤΕΚ (CY) και έχει ασκήσει το επάγγελμα της αρχιτεκτονικής στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη. Από το 2024 είναι επισκέπτρια λέκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick και διδάσκει μαθήματα που εστιάζουν στη χρήση της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητα για την διερεύνηση της αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου (π.χ. συλλογή δεδομένων).

Βιογραφικό Σημείωμα

Scroll to Top