Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» σας προσκαλεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου σε διάλεξη με θέμα «Κυκλική Οικονομία»

  • Home
  • Posts
  • Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» σας προσκαλεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου σε διάλεξη με θέμα «Κυκλική Οικονομία»

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» σας προσκαλεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου σε διάλεξη με θέμα «Κυκλική Οικονομία»

March 13, 2024

ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΤΑΣ

«Κυκλική Οικονομία»

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, Ώρα: 18.00-19.00

Αίθουσα 109, κτήριο ΧΩΔ01, Πανεπιστημιούπολη

Ομιλήτρια: Ανθή Χαραλάμπους
Director of ideopsis Ltd

Περίληψη:
Την τελευταία δεκαετία παρουσιάζεται επιτακτική η ανάγκη για μετάβαση της οικονομίας μας σε ένα πιο κυκλικό μοντέλο, όχι μόνο από το όλο και πιο απαιτητικό και αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και από τις εμφανείς επιπτώσεις του υφιστάμενου γραμμικού οικονομικού μοντέλου στο περιβάλλον, στην κοινωνία αλλά και στην οικονομία. Η διάλεξη στοχεύει να αναπτύξει τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας και την ανάγκη μετάβασης από τη γραμμική στη κυκλική οικονομία, καθώς και τα οφέλη από την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων, την αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης των πόρων, την εισαγωγή στις αρχές του κυκλικού σχεδιασμού και της διαχείριση της μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία. Απώτερος στόχος της διάλεξης είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και πως αυτή επηρεάζει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, καθώς και να τους εφοδιάσει με γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να γίνουν φορείς της αλλαγής.

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Ομιλήτριας:
Η κυρία Ανθή Χαραλάμπους είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανική Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας. Στις αρχές της καριέρας της (1997) εργάστηκε στο εξωτερικό σε περιβαλλοντικά έργα, μελέτες εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στη διαχείριση και επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων. Το 2001 ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της ενέργειας, σε σημαντικούς οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό, όπως το Ίδρυμα Ενέργειας Κύπρου, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας. Την περίοδο 2009 έως 2016, διορίστηκε Διευθύντρια του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2022, εντάχθηκε στην Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων της Κύπρου (ΟΕΒ), ως Διευθύντρια του Τμήματος Ενέργειας & Περιβάλλοντος. Σήμερα ίδρυσε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία περιβαλλοντικού χαρακτήρα με την ονομασία κυκλΟΙΚΟδρόμιο και κατέχει τη θέση της Διευθύντριας της συμβουλευτικής εταιρείας ideopsis Ltd. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας έχει οργανώσει εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων, έχει αναπτύξει συμμετοχικές διαδικασίες για τα ενδιαφερόμενα μέρη για διάφορα περιβαλλοντικά / ενεργειακά θέματα. Συμμετέχει επίσης στην ISO / TC 323 για την κυκλική οικονομία και CYS / MC 14.3 Βιώσιμες & Ανθεκτικές Πόλεις, CYS / MC 15.01 Κυκλική Οικονομία, CYS / MC 15.04 Περιβαλλοντικά Συμβουλευτικά Σώματα (IEC ACEA, CEN-CLC SABE). Το 2021 διορίστηκε στο Ευρωπαϊκό Βιομηχανικό Συμβουλευτικό Φόρουμ για τα θέματα κυκλικής οικονομίας.

Recent Articles

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Επιστήμονα Διδασκαλίας (ΕΕΔ) μέχρι τις 21 Ιουνίου 2024

Read More

Open Day for Postgraduate Students

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλεί υποψήφιες/ους μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/ές και τις οικογένειές τους, καθώς και το ευρύτερο κοινό, στην «Ημέρα Γνωριμίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ...
Read More
Scroll to Top